8. על אוטונומיה ושיתוף

בחר גיליון קודם

חפש

הצטרף לרשימת המנויים


אם, מסיבה כלשהי, אינכם רואים את הצילומים, היכנסו לדף 'הרהור שבועי' באתר 'אימון רגשי'.
אימון רגשי - הרהור שבועי
 
 
ד"ר דרור גרין
 
גיליון 8, דצמבר 2013

האימון הרגשי מבוסס על תפיסה חדשה של טבע האדם, שאינה מפרידה בין גוף לנפש, ומגדירה רגשות כתגובות גופניות לגירויים מן המציאות. המניע העיקרי להתנהגות האנושית הוא ההימנעות מחרדה והחיפוש אחרי תחושה של מקום בטוח. 

בספר 'אימון רגשי' הצגתי דרך מעשית ליישום האימון הרגשי בחיי היום-יום. בהרהור השבועי אשתף אתכם בהתבוננות בתהליך הרגשי בתחומים שונים בחיינו. אתם מוזמנים להגיב על הדברים בפורום באתר אימון רגשי.  

לפני עשרים שנה, בזמן לימודי הפסיכותרפיה שלי בלונדון, במסגרת קורס לטיפול קבוצתי, כתבתי מאמר ובו טענתי שקבוצות אינן קיימות במציאות. המושג 'קבוצה', כתבתי, הוא הכללה המאפשרת לנו להתמצא בקלות במציאות, אך הוא אינו מציין משהו שקיים באמת. במציאות, כתבתי, קיימים אינסוף פרטים, וכל אחד שונה ומיוחד. ההכללה מבוססת על מכנה משותף, אך מתעלמת מכל המאפיינים המיוחדים לכל פרט. 

לא במקרה התנגדתי לקיומן של קבוצות. תפיסת העולם שלי התבססה על הנחת היסוד של האינדיבידואליזם, שהיא הבסיס לתרבות המערבית, הדמוקרטית והקפיטליסטית. זו תרבות המעמידה במרכזה את היחיד, ולכן גם כללי-המוסר שלה נובעים מזכויות הפרט. 

המושג 'אינדיבידואליות' או 'פרטיות' נוצר במאה השש-עשרה, עם התפתחות מושג 'המודעות-העצמית'. זו הסיבה שרק אז נוצר רעיון חדר-השינה, לאחר שעד אז אנשים נהגו לישון עם ילדיהם ומשרתיהם, וגם עם חיות המשק. אבל רק במאה השמונה-עשרה והתשע-עשרה, בעקבות המהפכה התעשייתית והתחזקות מדינת הלאום, הפך המושג 'אינדיבידואליות' לעיקרון מרכזי בתרבות המערבית. 

בסוף המאה התשע-עשרה פיתח פרויד את תורת הפסיכואנליזה, והקצין את מושג האינדיבידואליות באופן ששינה את התרבות המערבית. העיסוק בתהליכים ה'תוך-נפשיים', במודעות-עצמית ובסיפוק צרכיו של הפרט הפך למניע העיקרי של התרבות המערבית במאה-העשרים, ובא לידי ביטוי בתרבות הצריכה, בהתמקדות בקריירה, בתחרות ובהישגיות. האינדיבידואליות היתה הנושא המרכזי שבו עסקו הספרות, התיאטרון והקולנוע, וגם החינוך והמקצוע החדש שהשתלט על חיינו: הטיפול הנפשי. 

מנגד התפתחו תפיסות עולם מנוגדות, שהדגישו את חשיבותו של הקולקטיב, כלומר הקבוצה, שבלעדיה אין לאדם קיום. תפיסות אלו באו לידי ביטוי אלים במיוחד במאה-העשרים באידיאולוגיה הקומוניסטית ובאידיאולוגיה הפשיסטית, שחייבו את הפרט לשרת את צרכי הקבוצה, ועד היום הן משמשות בסיס לפונדמנטליזם הדתי. 

אין פלא שבתקופת נעורי בחרתי באידיאולוגיה האינדיבידואלית, שלכאורה מבטיחה סיפוק, אושר והצלחה. עבר זמן רב עד שגיליתי שכדי לממש את ההבטחה עלי לשעבד את הנכס היקר לי ביותר, את הזמן של חיי (על כך כתבתי לפני שבועיים, בגיליון מס' 6). מה ששינה את תפיסת עולמי הוא גילוי המיומנויות הרגשיות, ובראשן האמפתיה, המאפשרת לנו לפעול טוב יותר בכל רשת חברתית שבה נימצא. גם היום אני מאמין שקבוצות אינן קיימות במציאות, אבל אין לי ספק שאנחנו זקוקים לרשת חברתית דמיונית, לנרטיב המאפשר למוח שלנו לחבר אותנו במהירות לאנשים אחרים, כדי שנוכל ליצור עולם אנושי בטוח יותר באמצעות אמפתיה ושיתוף. 

לכן שמחתי לקרוא את ספרו של ג'רמי ריפקין, 'הציוויליזציה האמפתית', המתאר את התפתחות התרבות האנושית במקביל להתפתחות האמפתיה. כדאי מאוד לקרוא את הספר הזה, אבל בינתיים תוכלו להתבונן בתקציר שלו המוצג כאן בסרט אנימציה: 

http://www.youtube.com/watch?v=l7AWnfFRc7g

גם אם ההתלהבות של חוקרי המוח מגילוי 'נוירוני המראה'  (היוצרים במוחנו את האמפתיה) מופרזת, וגם אם ההוכחה לגילוי אינה חד-משמעית, לא קשה להבחין בקיומה של האמפתיה והשפעתה על התרבות בה אנו חיים, כפי שמציג זאת ג'רמי ריפקין בספרו. 

האימון הרגשי מבוסס על המודל של התהליך הרגשי, המסביר את פעולת המוח: 

המודעות הקוגניטיבית, כלומר הרציונליות שלנו, מאפשרת לנו להבין, ללמוד, ולפתח מדעים וטכנולוגיה, אבל היא לא משפיעה כלל על תהליכים רגשיים ועל קשרים בין-אישיים. תהליכי הלמידה וההתאמה שלנו למציאות מבוססים אך ורק על המיומנויות הרגשיות שלנו, וקיומה של האמפתיה מספק הסבר לתופעה זו. 

בזכות האמפתיה אנחנו יכולים ללמוד זה מזה מיומנויות רבות, באמצעות התבוננות והתנסות. תינוקות אינם רוכשים שפה באמצעות הסברים תיאורטיים, אלא תוך התבוננות והקשבה להוריהם. ילדים קטנים לומדים מיומנויות רבות לא בהרצאות מלומדות, אלא במשחקי-תפקידים מתוך שעשוע. אין פלא שחינוך החובה עוצר בבת-אחת את ההתקדמות המפליאה הזו, שהיא תוצאת האמפתיה, בניסיון כושל לכפות לימוד רציונלי איטי ומשעמם הפוגע ביכולתם של התלמידים. תהליך זה נמשך מאוחר יותר במסגרות האקדמיות. 

בזכות האמפתיה איננו נשמעים לחוק הברירה הטבעית, ואנחנו חיים בדרך-כלל בשלום זה עם זה, מגלים חמלה לחלשים מאתנו, לומדים זה מזה ומוצאים הרבה אושר בנתינה ובשיתוף (מחקרים רבים מעידים שנתינה גורמת אושר רב בהרבה מכל הישג חומרי או תואר כבוד). האמפתיה היא התנאי הבסיסי לקיומם של חיים חברתיים. 

אם כן, האם עלינו לוותר על האינדיבידואליות ולבחור להיות חוליה במבנה חברתי שיש בו חלוקת תפקידים ברורה וקבועה מראש? 

לא בדיוק. האידיאולוגיות החברתיות, כמו הקומוניזם, הפשיזם או הדת הפונדמנטליסטית מתחזקות בתקופות של חרדה ומתמקדות באינסטינקט הטבעי, התוקפני, שלנו, בזמן שהן מדכאות את היכולת האמפתית. 

המאה העשרים-ואחת מאפשרת, לראשונה, ביטוי גלובלי של אמפתיה, המבוסס על שיתוף. יש לכך ביטויים רבים בירידת כוחן של מדינות הלאום, וביצירת רשתות חברתיות של מיליוני בני-אדם המחליפים ביניהם אינפורמציה ללא תמורה, ויוצרים יצירות משותפות ללא אינטרס חומרי, כגון 'ויקיפדיה', תוכנות חופשיות, יו-טיוב, פרויקט גוטנברג, ועוד ועוד. 

במקביל, ההתפתחות הטכנולוגית המואצת אינה מתאימה לצרכים האנושיים הבסיסיים, שאינם משתנים במהירות גדולה, והיא יוצרת לחץ גדול הפוגע ביכולת הקשב, יוצר התמכרויות למזון ולצריכת יתר ומעורר חרדה רבה. חרדה זו, וניצול המצוקה בקרב שכבות של אוכלוסיות חלשות, יוצרים תנועות חברתיות אלימות וחסרות אמפתיה, ובהן תנועות דתיות פונדמנטליסטיות מצד אחד וקפיטליזם דורסני מן הצד האחר. 

האימון הרגשי מציע אפשרות שלישית, 'אוטונומיה שיתופית' המשלבת את הצרכים האינדיבידואליים ביתרונות השיתוף החברתי. האפשרות הזו יוצרת דרך-חיים חדשה, המבוססת על אוטונומיה ושיתוף. 

האימון הרגשי, כלומר תרגול ושיפור של המיומנויות הרגשיות, מאפשר לכל אחד מאתנו, כיחיד אוטונומי, לשפר את היכולת האמפתית שלנו וליצור רשת חברתית המבוססת על שיתוף ולא על כפיה. כבר היום קיימות רשתות חברתיות רבות שאינן מבוססות על אידיאולוגיה המונעת על-ידי חרדה, כגון דת או לאום או כת, אלא על צורת חיים משותפת ושיתוף מתוך בחירה, כמו יישובים אקולוגיים או קיבוצים עירוניים. ניתן לחיות ברשת חברתית כזאת גם מבלי להגדיר אותה מבחינה ארגונית, על-ידי בחירה במקום מגורים ובקשרים תרבותיים באופן גמיש המאפשר שינוי. 

אפשרות הבחירה והשינוי מבוססת על האוטונומיה של הפרט בתוך הקבוצה, המאפשרת לו גמישות וניידות בבחירת הקבוצה בה הוא חי, ברמת השיתוף המתאימה לו בתוך הקבוצה וגם במעבר מקבוצה לקבוצה. הקמתן של קבוצות גמישות המאפשרות ניידות של פרטים בתוכן שומרת על האוטונומיה של היחיד, ומאפשרת מימוש של יכולת האמפתיה והשיתוף ללא פגיעה ברמת הביטחון והאינטימיות של הפרט. 

השילוב בין אוטונומיה ושיתוף יוצר מודל חדש של חברה אנושית, הקיים כבר עכשיו ברשתות החברתיות באינטרנט, ויכול לשמש דוגמה ליצירת מקומות יישוב המבוססים על מודל זה. 

המגבלות של המודלים החברתיים הישנים, המבוססים על אינדיבידואליות בתרבות הקפיטליסטית או על היררכיה דתית, לאומית או קומוניסטית, נובעים בעיקר מנקודת המוצא החומרנית והתחרותית המשותפת לכולם. 

האוטונומיה-השיתופית אינה מודל אוטופי, וניתן לממש אותה בכל רגע, על-ידי שימוש יעיל במיומנויות הרגשיות, כדי ליצור תחושת ביטחון גמישה המאפשרת לנו לוותר על התלות בתרבות החומרנית-תחרותית. אפשר לעשות זאת, לאט לאט, בכל מסגרת משפחתית, בכל פעילות של שיתוף או סיוע לאחרים, ובכל פעילות יצירתית הדורשת שיתוף פעולה. 

הצעה מעשית: הקימו קבוצה קטנה של חברים או מכרים, למטרה משותפת (פעילות יצירתית, פרויקט חברתי, התנדבות, מקהלה, תיאטרון קהילתי, טיולים משותפים). נסחו חזון משותף המבוסס על תיאור המטרה, על אפשרויות השיתוף ועל גמישות המאפשרת לחברים לעזוב או להצטרף בכל עת. לימדו מן הניסיון כדי ליצור קבוצות נוספות, גמישות עוד יותר

שבוע טוב, 

דרור 

Bookmark and Share

אימון רגשי

סדנה מרוכזת בכפר בולגרי

בהנחיית ד"ר דרור גרין ואפרת גרין

בגן-עדן קטן ונעים, הרחק מרעשי היום-יום, בחיק הטבע, אתם מוזמנים להתנסות מיוחדת במינה ברכישת כלים מעשיים ופשוטים לניהול רגשות. הסדנה מותאמת במיוחד אליכם (ליחיד, לזוג או לקבוצה), כדי לשפר את הזוגיות וההורות, כדי לאפשר לכם להתמודד עם שינויים ומשברים, כדי לחיות חיים יצירתיים ולממש את יכולת האושר והאהבה שלכם. 

אלו אינן סיסמאות, משום שהאימון הרגשי אינו מספק פתרונות קסם או הארה רוחנית. זוהי דרך-חיים פשוטה ויעילה, המאפשרת לכל אחד לשפר את חייו באמצעות בחירה בנחישות ובהתמדה. כשם שכל אחד יכול ללמוד לנגן בכלי מוסיקלי, אם רק יתאמן מדי יום, גם אתם יכולים לשפר את המיומנויות הרגשיות שלכם באמצעות תרגול יומיומי. 

מרגע היוולדנו אנחנו לומדים ומתפתחים. אנחנו לומדים ללכת, לדבר, ולאט לאט אנחנו רוכשים מיומנויות שונות המאפשרות לנו להיות עצמאיים. אבל איש מעולם לא לימד אותנו לעשות שימוש במיומנויות הרגשיות שלנו, שהן התוכנה המפעילה את מוחנו ומאפשרת לנו להתאים את עצמנו למציאות. 

האימון הרגשי הוא מתודה מהפכנית, המאפשרת לנו לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלנו, ולשפר אותן באופן קבוע באמצעות תרגול יומיומי. בסדנה נסייע לכם לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלכם, ולהתאים לעצמכם את התרגול המתאים לצרכים שלכם במשפחה, בזוגיות, בעבודה וביצירה. 

הסדנה מיועדת לכל מי שרוצה לשפר את חייו, ליהנות מיופיו של העולם, ולממש את היכולות הטמונות בו. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה. אני משוכנע שהסדנה שהוא מציע תהיה חוויה מגרה ומעשירה, שתתן למשתתפים נקודת מבט חדשה" (פרופ` חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים `שיקום הסמכות ההורית`, `השטן שבינינו`. `פחדים של ילדים` ועוד).  

הסדנה

סדנת האימון הרגשי מתקיימת בכפר הבולגרי הקטן דבורישטה, בין עצי הפרי לגן-הירק, בחיק הטבע. משתתפי הסדנה האישית או הזוגית מתארחים בדירת האירוח, בין עצי הדובדבן. 

הסדנה כוללת שבעה מפגשים בשבעה ימים רצופים. כל מפגש מוקדש לאחת משבע המיומנויות הרגשיות, והוא נמשך משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב. 

המפגשים כוללים התנסות מעשית, המבוססת על ניסיונם האישי של המשתתפים. מחוץ לרקע תיאורטי קצר מוקדשים המפגשים לסימולציות ולמשחקי-תפקידים, המאפשרים למשתתפים לזהות את המיומנויות הרגשיות המניעות אותם בחייהם ולהתנסות בהן. 

את עבודת האימון הרגשי אנחנו משלבים גם בהתנסות יצירתית המתאימה לצרכים ולרצונות של המשתתפים, בצילום ובציור, במוסיקה וגם בעבודה ליד האבניים בסטודיו של אפרת. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט, ושם אפשר גם לקרוא את חלקו הראשון

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 


סדנה אישית 

הסדנה האישית מתאימה לכל מי שרוצה לשפר את חייו, לבחור בשינוי או להתמודד עם משבר (שינוי כפוי, מחלה, טראומה או משבר בזוגיות). 

הסדנה האישית מותאמת לך ולצרכיך, ולמטרה שהגדרת בבואך אלינו. אנחנו נסייע לך לזהות ולהתאים את המיומנויות הרגשיות למטרות המוגדרות שלך. הסדנה תעניק לך כלים שיאפשרו לך להמשיך ולתרגל את המיומנויות הרגשיות בחיי היומיום, ללא כל מאמץ. 

התשלום: 2,400 יורו (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לך: drorgreen@gmail.com

אפשר גם להתקשר לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404

ניתן להתאים סדנה אישית מיוחדת למנהלים, המבוססת על עבודת הכנה מוקדמת והיכרות עם הרקע הארגוני. 


סדנה זוגית 

זוגיות היא אחד הצרכים האנושיים הבסיסיים, ורוב בני-האדם מבלים את חייהם עם בני-זוג. הזוגיות יוצרת בנו תחושת ביטחון, משפרת ומאריכה את חיינו. 

כדי ליצור זוגיות יציבה וטובה עלינו לעשות שימוש יעיל במיומנויות הרגשיות שלנו. אך איש לא הכשיר אותנו לחיי זוגיות, ומעולם לא למדנו לעשות שימוש מתאים במיומנויות הרגשיות הנחוצות לשם כך.

האימון הרגשי הוא גישה פשוטה ויעילה לשיפור המיומנויות הרגשיות, שתאפשר לכם ליצור זוגיות טובה ולשמור עליה לאורך זמן. בסדנה תתנסו בשבע המיומנויות הרגשיות הרלוונטיות לזוגיות המיוחדת שלכם. זהו צעד ראשון לדרך אותה תוכלו לסלול עבור עצמכם, מדי יום מחדש. 

הסדנה מותאמת לצרכים של כל זוג, הקשורים בזוגיות ובהורות וגם בתחומי העניין המיוחדים שלכם. בסדנה נשתף אתכם בחיינו בכפר הבולגרי הקטן ובזוגיות שלנו, בעבודה בחומר ליד האבניים, ביצירה וביישום האימון הרגשי בשגרת היומיום. 

התשלום: 2,600 יורו לזוג (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לכם כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404


סדנה קבוצתית 

ניתן לתאם את סדנת האימון הרגשי לקבוצה שתתארגן במיוחד לשם כך, בנושא המשותף לכל המשתתפים (הורות, זוגיות, אהבה, פרישה לגימלאות, טראומה או מחלה, שירה, מוסיקה, קדרות, תיאטרון וכו'). 

סדנה קבוצתית מיועדת לקבוצה של 6-12 משתתפים. 

הסדנה מתאימה גם לקבוצות של אנשי מקצוע (מטפלים, מורים, מנהלים, שחקנים, נגנים, עורכי-דין, שופטים וכו'), במטרה לשפר את היכולת המקצועית ואת הקשרים בין חברי הקבוצה. 

משתתפי הסדנה הקבוצתית יתארחו בבית-מלון בעיר קיוסטנדיל הסמוכה לכפר, ומדי יום ניקח אתכם אל הכפר. 

הסדנה הקבוצתית יוצרת דינמיקה מיוחדת בין המשתתפים, ותמיד נוצרים בה קשרים מיוחדים וחמים בין חברי הקבוצה. סדנה כזו משפרת את הכישורים החברתיים של המשתתפים, ויעילה מאוד לשיפור התקשורת הפנים-ארגונית של עובדים במקום עבודה משותף. 

התשלום: 1,300 יורו למשתתף (כולל הסעה משדה-התעופה, לינה במלון בעיר קיוסטנדיל, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

מי שייזום סדנה קבוצתית ויגייס את המשתתפים ישתתף בסדנה ללא תשלום. 

לפרטים ולתיאום זמן לסדנה קבוצתית כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404 


המיקום והמחיר
 
הסדנה מתקיימת בכפר בולגרי קטן ויפה, דבורישטה, לא רחוק מן העיר קיוסטנדיל, 80 קילומטרים מסופיה, בירת בולגריה. זוגות ויחידים מתארחים בדירת-האירוח שלנו בכפר. 

אזור קיוסטנדיל הוא מרכז עצי הפרי של בולגריה (במיוחד דובדבנים), והוא עשיר בנחלים ונהרות, הרים, ומעיינות בריאות חמים שהרומאים גילו לפני אלפיים שנה. 

דירת האירוח פונה אל מטע דובדבנים, והיא כוללת חדר-שינה, חדר-אורחים, מקלחת ושירותים וגם מטבחון ובו מקרר, מיקרוגל, קומקום חשמלי וכלי בישול ואכילה. 

משתתפי הסדנאות מוזמנים להצטרף לארוחות המשפחתיות שלנו. 

 

 

 

 

התשלוםהתשלום כולל את הסדנה ואת שבעת ימי האירוח, ואינו כולל טיסה.  

 
 
 
לתיאום סדנה כתבו אלינו: 
 

או התקשרו לטלפון ישראלי:

 073-2248404

 


 ד"ר דרור גרין

נולד בירושלים, 1954, מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדיהם. ניהל את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימד פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

סיים דוקטורט ותואר שני בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה). שימש כמנכ"ל 'הוצאת המוסיקה הישראלית' ו'הסדנה הירושלמית לעיצוב', והמציא את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ומנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

הלום-קרב ממלחמת יום-הכיפורים. 

ד"ר לפסיכותרפיה, מוסיקאי, סופר ומאייר. חיבר כארבעים ספרים לילדים, למבוגרים ווספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי: 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש''פסיכותרפיה ממבט אחר', 'פרויד נגד דורה' ו'תיאורי-המקרים של פרויד'. הספר 'אימון רגשי' יצא לאור בשנת 2011, ואת חלקו הראשון ניתן לקרוא באתר.


אפרת גרין 

בת קיבוץ רמת-יוחנן, 1969, מתגוררת בכפר דבורישטה בבולגריה עם דרור וארבעת ילדיהם, הגדלים בחינוך ביתי בחיק הטבע. 

למדה מנהל עסקים ושיווק, ועסקה בהם מגיל צעיר בישראל ובעולם. טיילה ולמדה שפות ותרבויות. 

תערוכת העבודות שלה, 'משחק בחומר', התקיימה בגלריה העירונית של העיר קיוסטנדיל בשנת 2010. 

 
מאמנת אישית ועסקית. בסטודיו שלה לקדרות היא יוצרת כלים שימושיים ומשחקים, מלמדת, מדריכה ומאמנת למצוא את המקום הבטוח דרך החומר.

Bookmark and Share