מבשלים שלום

שבעה ימים של סדנת  מטבח קהילתי ואימון רגשי בכפר בולגרי קסום
25 במרץ - 1 באפריל 2016 (ההרשמה הסתיימה)
8-15 באפריל 2016

בהנחיית ד"ר דרור גרין

המציאות הישראלית קשה ושוחקת, ובמיוחד למי שהקיצוניות הדתית-לאומית מנוגדת לערכיו. מי שמאמין בשלום, בשיוויון ובשיתוף בין יהודים לערבים, חילונים ודתיים, ובין בני העדות השונות והעליות השונות, הפך למיעוט נרדף. רבים התייאשו מלצפות לשינוי פוליטי, בארץ שבה לשלטון המתנחלים והדתיים-לאומיים יש רוב גדול. המטבח הקהילתי מציע דרך חדשה ליצירת קהילה אלטרנטיבית, שתשמש מקום בטוח לכל מי שאינו שותף למדיניות הכיבוש והאפרטהייד. 

מעגלי שיתוף וסיפור היו מאז ומתמיד מקום המפגש הטבעי לחיי משפחה וקהילה. הבישול המשותף מאפשר לנו לשתף זה את זה בתרבות שבה צמחנו, והאכילה המשותפת מאפשרת לנו לחלוק זה עם זה בחוויות היומיומיות שלנו, להכיר זה את זה טוב יותר ולשתף פעולה במימוש רעיונות וחלומות. 

סדנת המטבח הקהילתי מאפשרת לנו לשוב ולפגוש זה את זה בעשיה משותפת, בבישול, באכילה, בטיול ובדיבור מלב אל לב. הסדנה מיועדת ליצור תשתית להקמת קהילה חדשה, שתשמש כמקום בטוח וכבסיס לתקווה. 

אתם מוזמנים להירשם עכשיו לסדנאות שייתקיימו בשבוע הראשון של כל חודש (מיום שישי ועד יום שישי), בשנת 2016. 

סדנת 'מבשלים שלום' היא הזדמנות מיוחדת במינה למפגש בין תרבויות שונות במקום בטוח, ובעשיה הבסיסית המענגת ביותר: סיפור, בישול ואכילה. במשך שבעה ימים ניפגש, נשתף זה את זה בסיפורי חיינו ובתפיסת-העולם שלנו, נבשל ביחד, נטייל בכפר ובסביבתו, נלמד זה מזה ונלמד זה את זה ונחדש את היכולת לספר ולהקשיב, כדי להמשיך וליצור קהילה אלטרנטיבית במקום בו אנו חיים. 

"שבעה ימים בצל משפחה מקסימה בבולגריה בכפר שבו החיים נעצרו לטובת האדם, הטבע והחי - הלב עדיין שם" (מירה צוקרמן). 

הסדנה היא גם מפגש היכרות לכל מי שירצה להצטרף לתוכנית הדו-שנתית להכשרת מאמנים רגשיים ליזמות חברתית ולהקמת קהילות חדשות של שלום ושיתוף. 


שבעה ימים של מטבח קהילתי 

סדנת 'מבשלים שלום' מתקיימת בכפר הבולגרי הקטן דבורישטה, בין עצי הפרי לגן-הירק, בחיק הטבע, והיא מיועדת לשישה עד עשרה משתתפים. 

כל אחד משבעת ימי המפגש יוקדש לאחת משבע המיומנויות הרגשיות, וליישום שלה ביצירת קהילה של שלום: נבשל ונאכל יחד את ארוחות הצהרים והערב.  

את עבודת האימון הרגשי, האישי, נשלב בהקמת המטבח הקהילתי והמשפחתי והפיכתו למצע לסיפור, להקשבה, ליצירה משותפת וליזמות קהילתית. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

"אני יוצאת מכאן חכמה יותר, בלב ובנפש, ולוקחת אתי דוגמא נהדרת להמשך" (עירית חכם). 

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט, ושם אפשר גם לקרוא את חלקו הראשון. בספר 'מקום בטוח' אפשר לקרוא על היישומים החברתיים של האימון הרגשי. מבוא לאימון הרגשי אפשר לקרוא בספר 'שיחות עם הנסיך הקטן'. 

סדר-היום 

בכל בוקר נאסוף אתכם מן המלון לאחר ארוחת-הבוקר. מדי פעם נצא יחד למעיינות הבריאות החמים בעיר או לטיול קצר ליד הנחל, על ההר או ליד הנהר. 

לאחר מכן ניקח אתכם אלינו לכפר, וניפגש בסטודיו שלי למפגש של כשעה וחצי, שבו אציג את האימון הרגשי והמיומנויות הרגשיות, ובאמצעות סימולציות ושיחה נמחיש את הדברים. 

אחר-כך נכין יחד ארוחת-צהרים וגם נאכל ארוחת-צהרים. 

לאחר ארוחת-הצהרים ניפגש לשעה וחצי בסטודיו של אפרת, לעבודה בחומר וליד האבניים. 

אחר-הצהרים ניפגש שוב בסטודיו שלי למפגש של שעה וחצי, לשיחה והתנסות. המפגשים כוללים דינמיקה קבוצתית, אבל ללא לחץ לחשיפה, וכל אחד משתתף בדרך המתאימה לו. 

לאחר מכן נכין יחד את ארוחת-הערב, נאכל ביחד, ונדבר. 

לעתים נשלב הליכה בכפר ומחוץ לכפר, וגם מפגש עם אנשי הכפר ודרך-החיים שלהם, המזכירה עידן שכבר נשכח. 

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 


אימון רגשי 

מרגע היוולדנו אנחנו לומדים ומתפתחים. אנחנו לומדים ללכת, לדבר, ולאט לאט אנחנו רוכשים מיומנויות שונות המאפשרות לנו להיות עצמאיים. אבל איש מעולם לא לימד אותנו לעשות שימוש במיומנויות הרגשיות שלנו, שהן התוכנה המפעילה את מוחנו ומאפשרת לנו להתאים את עצמנו למציאות. 

האימון הרגשי הוא מתודה מהפכנית, המאפשרת לנו לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלנו ולשפר אותן באופן קבוע באמצעות תרגול יומיומי. ד"ר דרור גרין, שפיתח את האימון הרגשי, יצר דרך-חיים המאפשרת לכל אחד לנהל את רגשותיו, לממש את יכולותיו וליצור קשרים המבוססים על סיפור והקשבה. האימון הרגשי הוא גם דרך לחידוש החיים הקהילתיים וליצירת רשת חברתית לא וירטואלית. 

הספר 'אימון רגשי' הוא מדריך מעשי לניהול רגשות, והוא מציע דרך פשוטה ויעילה לזיהוי ולשיפור יומיומי של שבע המיומנויות הרגשיות. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה." (פרופ' חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים 'שיקום הסמכות ההורית', 'השטן שבינינו'. 'פחדים של ילדים' ועוד).  

אוטונומיה שיתופית 

האימון הרגשי מציע כלים לשיפור המיומנויות הרגשיות והחברתיות, והאוטונומיה השיתופית היא דרך להתמודדות חדשה עם הבדידות ועם חוסר האונים הכלכלי, דרך שאינה דורשת מהפיכה חברתית וניתן לממש אותה כבר עתה, בקבוצות קטנות. 

רעיון האוטונומיה השיתופית מציע תחליף לתפיסת העולם ההיררכית השלטת בתרבות המערבית באלפיים השנים האחרונות, ואשר באה לידי ביטוי בתפיסות קיצוניות כדוגמת הקומוניזם הטוטליטרי המשעבד את הפרט לקבוצה או הקפיטליזם והאינדיבידואליזם הקיצוני שחיסלו את חיי הקהילה. 

האוטונומיה השיתופית משלבת את היתרונות שבחיי שבט משפחתי או קהילה קטנה המספקת תמיכה ותחושה של מקום בטוח לחבריה, עם שמירה על האוטונומיה האישית של כל אחד מן החברים, המאפשרת לו להיות אחראי על חייו ולהתאים את עצמו בגמישות לעולם המשתנה במהירות במאה העשרים-ואחת. 

"זו חוויה מעצימה ומחבקת. שני בני זוג משלימים באישיותם ובמקצועיותם תובנות של ידע ורגישות עצומה. כשהם מעטירים שפע של נדיבות, חום אנושי, רגישות עצומה ואהבה" (רוחלה זיו). 

האוטונומיה השיתופית היא דרך יעילה ופשוטה ליצירת קהילה אלטרנטיבית בישראל, שתהיה מבוססת על קיומן של קהילות קטנות ועצמאיות, המתנהלות ללא היררכיה שלטונית ומקיימות ביניהן קשרי תמיכה ושיתוף. המטבח השיתופי הוא צעד ראשון ליצירת קהילות קטנות, ביישובים שונים, שיהפכו לרשת של תרבות אלטרנטיבית. 

הספר 'שיחות עם הנסיך הקטן' מציג את הנחות היסוד של האימון הרגשי ושל האוטונומיה השיתופית, והספר 'מקום בטוח' מציג את האפשרות ליישם את האוטונומיה השיתופית בחיינו. 


הזמן, המיקום והמחיר

25 במרץ - 1 באפריל 2016. 

8-15 באפריל 2016. 

אפשר לתאם סדנה לקבוצה שתתארגן יחד. 

אתם יכולים להצטרף לסדנת חורף בימים המושלגים (בפברואר או מרץ), לסדנת אביב  כשהכפר הבולגרי פורח ומאיר פנים (אפריל, מאי), לסדנת קיץ כשעצי הפרי מתמלאים בדובדבנים, שזיפים, תפוחים, אגסים ואפרסקים (יוני, יולי, אוגוסט) או לסדנת הסתיו, כשהשלכת מכסה הכל בצבעים מרהיבים (ספטמבר, אוקטובר, נובמבר). 

הסדנה מתקיימת בכפר בולגרי קטן ויפה, דבורישטה, לא רחוק מן העיר קיוסטנדיל, 80 קילומטרים מסופיה, בירת בולגריה. המשתתפים ילונו במלון ביתי מיוחד ויפה, בכפר סמוך. 

אנחנו נאסוף אתכם משדה-התעופה בסופיה, בירת בולגריה, ונדאג לכל צרכיכם במשך כל ימי הסדנה, עד שנחזיר אתכם לשדה-התעופה בסיום הסדנה. 

אזור קיוסטנדיל הוא מרכז עצי הפרי של בולגריה (במיוחד דובדבנים), והוא עשיר בנחלים ונהרות, הרים, ומעיינות בריאות חמים שהרומאים גילו לפני אלפיים שנה. 

התשלום: 850 יורו למשתתף בחדר יחיד.

לנרשמים לסדנה הראשונה במרץ התשלום יכסה רק את דמי העלות: 450 יורו

התשלום כולל את הסדנה ושבעה ימים של אירוח מלא, ואינו כולל טיסה בחברת אל-על או ב-WIZZAIR (מחירי הטיסה בחברת WIZZAIR זולים מאוד (כ-600 ש"ח), אך משתנים מיום ליום).  

להרשמה כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו לטלפון ישראלי:  073-2248404 


 ד"ר דרור גרין

נולד בירושלים, 1954, מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדיהם. ניהל את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימד פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

סיים דוקטורט ותואר שני בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה). שימש כמנכ"ל 'הוצאת המוסיקה הישראלית' ו'הסדנה הירושלמית לעיצוב', והמציא את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ומנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

הלום-קרב ממלחמת יום-הכיפורים. 

ד"ר לפסיכותרפיה, מוסיקאי, סופר ומאייר. חיבר יותר מארבעים ספרים לילדים, למבוגרים וגם ספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי: 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש''פסיכותרפיה ממבט אחר', 'פרויד נגד דורה' ו'תיאורי-המקרים של פרויד'. הספר 'אימון רגשי' יצא לאור בשנת 2011, ואת חלקו הראשון ניתן לקרוא באתר.


אפרת גרין 

בת קיבוץ רמת-יוחנן, 1969, מתגוררת בכפר דבורישטה בבולגריה עם דרור וארבעת ילדיהם, הגדלים בחינוך ביתי בחיק הטבע. 

למדה מנהל עסקים ושיווק, ועסקה בהם מגיל צעיר בישראל ובעולם. טיילה ולמדה שפות ותרבויות. 

תערוכת העבודות שלה, 'משחק בחומר', התקיימה בגלריה העירונית של העיר קיוסטנדיל בשנת 2010. 

 

מאמנת אישית ועסקית. בסטודיו שלה לקדרות היא יוצרת כלים שימושיים ומשחקים, מלמדת, מדריכה ומאמנת למצוא את המקום הבטוח דרך החומר.

Bookmark and Share

 
"תודה ענקית מעומק הלב, על הימים הנהדרים שהענקתם לנו, שזכינו להכיר אנשים חדשים ומיוחדים וילדים מקסימים. על שפתחתם ביתכם ולבבכם בפנינו, על שמצאנו בביתכם מקום בטוח. פגשנו משפחה יפה, ראינו אהבה גדולה(זאביק). 
 
"שילוב נפלא של משפחה מקסימה, חמה ומקבלת, כפר שהחזיר אותנו מאה שנה אחורה ונופים מרגשים, והיכרות קרובה עם דרך שנראית לנו נכונה כל-כך ומתאימה למציאות שלנו. אנחנו חוזרים הביתה טעונים באנרגיה, ב'חכמה' ועם המון רגשות של אהבה.(נתן ותמי מושקוביץ). 
 
"נדיבות היא המלה הראשונה שעולה במוחי כשאני חושבת על ביתכם ומשפחתכם. תודה על הטרחה, העבודה הקשה, המסירות והנתינה, על יצירת חוויה שונה ואחרת.(אביבה). 
 
"תודה על הפתיחות שלכם, הנדיבות, הקבלה שלכם את הקבוצה. אני חוזרת לישראל עשירה בחוויות ועם כלים כדי לשפר, להעשיר ולשנות את חיי ואת חיי הסובבים אותי(יונה מינץ). 
 
"זו לא רק התנסות בעוד גישה חדשה או נוספת אלא ממש אימון הפנמה, כל אלה התאפשרו בזכות המקצועיות והנדיבות של דרור ואפרת. עבורי זו הייתה חוויה מעצימה ומרגשת(שוש רוטשטיין - מטפלת באמצעות אומנויות). 
 
"דרור ואפרת אירחו אותנו בתוך חייהם, בכפר פסטורלי שופע ירק, בועה אקס-טריטוריאלית קסומה. נפלא להתחיל את היום עם הציפורים והתרנגולות בטיול בטבע, להמשיך אותו עם סדנת אימון רגשי בסטודיו המחבק של דרור, להתמרכז על האובניים של אפרת הנדיבה, להכין ארוחה בריאה עם כל בני המשפחה המלבבת, לקנח בסדנה נוספת עם דרור, להאזין לנגינה בפסנתר של בני הבית ולהשתעשע עם הילדים(ברכה ועידו, מאי 2013). 
 
"זו היתה חוויה שלא נשכח, ואנו מקווים מאד שיתאפשר לנו לחזור בעתיד למשכן האהבה והשלווה שבנו דרור ואפרת בכפר הקטן בבולגריה(אלי ותמר). 
 
"יום יום קמנו אל גן העדן הקטן בכפר דבורישטה. משהו באוויר הצלול ובאנרגיות המרגיעות שמשדר ביתם של דרור ואפרת, סימן לנו שקיבלנו את ההחלטה הנכונה והגענו למקום הנכון והבטוח. החל מגינת הירקות האורגניים, הסטודיו לקרמיקה של אפרת, העצים המלבלבים במגוון פריחות צבעוניות ופירות מזמינים, ועד הנהר הזורם שעובר בכפר שכאילו הזמן בו עצר מלכת(דנה ואביה). 
 
 
"ארוחות מפנקות, טיולים מהנים בחברת המשפחה, ובנוסף הסדנא המלמדת וההתנסות בחימר. אפרת ודרור הכירו לנו דרך חיים משלהם, ובין לבין הכרנו גם את ילדיהם המקסימים(סמדר אברהמי). 
 
"תודה על שבוע חוויתי ומעשיר שבילינו אצלכם. החיבוק המשפחתי, הנוף ואווירת הכפר הוסיפו המון, והיוו השלמה נהדרת לסדנה המאלפת  שתרמה לכל אחד מאיתנו בדרכו(דינה פליטמן). 
 
"באמצעות שיטת האימון הרגשי, והניואנסים האישים הייחודיים של זוג נפלא זה, התאפשר לנו לחוש ב'מקום בטוח'. התאפשרה תנועה מעגלית בין עולמנו לעולמם לעולמנו. זכינו להיחשף לפן האישי, הזוגי והמשפחתי של דרור ואפרת, בכנות בלתי רגילה, בדרך היוצרת הדהוד אינדיבידואלי, בינאישי, קבוצתי, ואולי אף קוסמי(מיכל שמש). 

Bookmark and Share