החיים מתחילים בגיל שישים

שבעה ימים של חשיבה מעשית על החיים בגיל התבונה ועל יתרונות הזיקנה, באקדמיה החדשה לחשיבה, בכפר הבולגרי
 

בהנחיית ד"ר דרור גרין

 

אין דבר מפחיד יותר מן הזיקנה ומן המוות, ובאופן טבעי אנו דוחים את המחשבה על כך ככל האפשר, עד שהמציאות כופה עלינו להכיר בה. ככל שנקדים להתכונן ליציאה לגמלאות יהיה לנו קל יותר להתאים את עצמנו לשינויים הצפויים, ונוכל לגלות את היתרונות שבזיקנה. 

במשך שנים אנחנו צוברים ניסיון, וידע, וחברים, ורכוש, ובגיל שישים כל אחד מאיתנו הוא אוצר מהלך על שתים. 

אחרי שנים של עבודה קשה, בעולם של לחץ ותחרות, מותר לנו להרפות וליהנות ממעשי ידינו. הזיקנה אינה עונש אלא הזדמנות נהדרת לממש את היכולות שלנו ומן החופש לחיות את חיינו ולממש את חלומותינו. 

מה שמאפיין את העולם הלא-יציב שבו אנו חיים הוא לחץ, תחרות, מאבקי-הישרדות, חרדה כלכלית ושינויים בלתי-פוסקים. בעולם כזה היציאה לגמלאות יכולה להיות התקופה הטובה ביותר בחיינו. אם נדע לדאוג מראש לתנאי הפרישה שלנו נוכל לחיות ללא דאגה כלכלית, ללא לחץ רגשי ותחרות, נוכל לממש את יכולותינו, לדאוג לבריאותנו, ליצור וליהנות מיחסי-חברות יציבים ומספקים. 

האקדמיה לחשיבה, בכפר הבולגרי, תאפשר לכם להקדיש שבעה ימים לחשיבה משותפת על הדרכים ליהנות מן הזיקנה ולהיות מוכנים לשינויים שהיא תיצור בחייכם. בסדנה נשתף זה את זה בניסיוננו, נלמד זה מזה ונחשוב יחד על דרכים לתמוך זה בזה כדי ליצור סביבה בטוחה ונעימה להזדקנות. 

בשבעת ימי המפגש נבחן את השינויים שהזיקנה יוצרת בחיינו, ואת היתרונות שיאפשרו לנו ליהנות ממנה ולשמור על עצמאותנו ככל האפשר. במשך שבוע נדבר ונקשיב, נשתף זה את זה בניסיוננו, נבשל יחד (אוכל צמחוני) נאכל ונטייל וניהנה יחד מן הכפר הבולגרי ומשבוע של שקט ובילוי משותף. 

קבוצת החשיבה תתקיים באקדמיה לחשיבה, במטבח הקהילתי, בכפר הבולגרי, על שפת הנחל, ליד המעיין. 


"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה. אני משוכנע שהסדנה שהוא מציע תהיה חוויה מגרה ומעשירה, שתיתן למשתתפים נקודת מבט חדשה" (פרופ' חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים 'שיקום הסמכות ההורית', 'השטן שבינינו', 'פחדים של ילדים' ועוד). 


שבעה ימים של שיתוף וחשיבה על זיקנה ושיבה טובה 

שבעת ימי הסדנה מיועדים לחמישה משתתפים, יחידים או זוגות, המבקשים ליהנות מן היתרונות שבזיקנה, לשתף זה את זה בניסיונם וללמוד זה מזה. 

במשך שבעה ימים רצופים נקשיב, נדבר, נשתף, נטייל בטבע, נשמח, נבשל ונאכל.

הפרישה לגמלאות מנתקת אותנו מן העולם המוכר והבטוח, ומעוררת חרדה רבה. אנחנו חוששים מן הלא-נודע, מן השינויים בגופנו וברגשותינו, מן הפרידה מאנשים אהובים ובמיוחד מאובדן השליטה בחיינו. 

עם זאת, כל אחד מאיתנו צובר במהלך חייו ניסיון רב בתחומים רבים, ואיתו גם ידע וחוכמה. יחד, בקבוצה קטנה, אנחנו נושאים איתנו מאות שנים של ידע. אם נחלוק בידע הזה נוכל להפוך את הזיקנה לתקופה הטובה בחיינו.

שלא כמו הגוף, ההולך ונחלש, המוח האנושי שומר על חיוניותו גם לעת זיקנה. ככל שנפעיל אותו, באמצעות לימוד והעשרת תחומי עניין, ולא פחות מזה באמצעות טיפוח הקשר שלנו עם אחרים, הוא ישמור על גמישותו ועל חוסנו.

בשבעת ימי הסדנה נבחן את הקשיים שהשינוי יוצר:

א. שינוי בהרגלי החיים. 

ב. התמודדות עם מחלות. 

ג. מותם של אנשים קרובים. 

ד. בדידות. 

ונגלה את היתרונות של התקופה החדשה בחיינו: 

א. החופש לנהל את חיינו כרצוננו. 

ב. היחסים עם האנשים הקרובים לנו וגילוי קשרים חדשים. 

ג. האפשרות ליצור ולממש את יכולותינו וחלומותינו. 

ד. זמן להשקיע באהבה.

ה. ההנאה מפעילות פיסית.

ו. הזמן ללמוד.

ז. הזמן לבלות וליהנות. 

את המפגשים נערוך במטבח הקהילתי של האקדמיה לחשיבה, שבו נבשל יחד, נאכל יחד, נדבר, נקשיב ונשתף זה את זה בניסיוננו. המטבח הקהילתי הוא דרך יעילה ליצירת קשר ולשיתוף, והוא תורם לתהליכי החשיבה המשותפים. לעתים נערוך את המפגשים ליד המעיין שבחצר, ולעתים ליד הנחל, במעיינות החמים או בטבע. 

בנוסף, אשתף אתכם ב'אימון הרגשי' ובמתודת 'החשיבה הרגשית' שפיתחתי, שיוכלו לשמש אותנו ככלים מנחים לפיתוח רעיונות חדשים, שאינם מותנים בהנחות מוקדמות ויכולים להתאים לתפישות-עולם שונות. 

סדר-היום

המטבח הקהילתי הוא מקום המפגש של הקבוצה, ובו נבשל ביחד, נאכל ביחד וגם נשתף זה את זה ונקשיב זה לזה.

מחוץ לארוחות, שגם הן ישמשו אותנו לשיתוף ולהקשבה, נקיים בכל יום שלושה מפגשים בני שעתיים, בהם כל אחד יציג את סיפורו ואת התלבטויותיו, ויחד נחשוב על דרכים יעילות לנהל את חיינו.

לעתים נערוך את המפגשים בטבע, על ההר או ליד הנחל או ליד הנהר, או במעיינות החמים שבעיר קיוסטנדיל.

התוכנית תהיה גמישה, ונתאים אותה לצרכי המשתתפים, למזג-האוויר ולרעיונות שיצמחו במהלך המפגשים. 

המיקום, האירוח והתשלום 

הסדנה מתקיימת באקדמיה לחשיבה, בכפר בולגרי קטן ויפה, לא רחוק מן העיר קיוסטנדיל, כמאה קילומטרים מסופיה, בירת בולגריה. 

אזור קיוסטנדיל הוא מרכז עצי הפרי של בולגריה (במיוחד דובדבנים), והוא עשיר בנחלים ונהרות, הרים, ומעיינות בריאות חמים שהרומאים גילו לפני אלפיים שנה. 

הבית כולל חמש דירות בנות שני חדרים (חדר-אורחים וחדר שינה), שירותים, מקלחת ומטבחון, והוא מתאים לקבוצה של חמישה משתתפים או חמישה זוגות. המפגשים נערכים במטבח הקהילתי וכוללים בישול משותף (צמחוני) ואכילה משותפת, וגם ליד בריכת המעיין שבחצר ובהליכה לאורך הנחל.

העליה לקומה השניה והשלישית באמצעות מדרגות חיצוניות, ואינה מתאימה למי שמתקשה בהליכה. 

התשלום עבור האירוח: 2000 יורו למשתתף או 3000 יורו לזוג (כולל הסעה משדה-התעופה ובחזרה, אירוח מלא בדירה בת שני חדרים ליחיד או לזוג וארוחות צמחוניות במטבח הקהילתי. לא כולל טיסות). 

המשתתפים צריכים לדאוג לביטוח בריאות. 

אתם מוזמנים לארגן קבוצה של חמישה משתתפים (או חמישה זוגות). לתיאום סדנה כתבו לי:

drorgreen@gmail.com

או בווטסאפ:  00359-888-306092

 

 ד"ר דרור גרין

נולדתי בירושלים, 1954. משנת 2008 אני מתגורר בכפר קטן בבולגריה, אב לארבעה ילדים אותם גידלתי בחינוך ביתי, בכפר קטן בבולגריה. 

ניהלתי את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימדתי פסיכיאטרים, פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים ורופאים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית.

סיימתי דוקטורט ותואר שני בפסיכותרפיה בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה). 

ד"ר לפסיכותרפיה, מוסיקאי, סופר, מאייר ואוצר תערוכות. חיברתי יותר מחמישים ספרים לילדים (וביניהם סדרת 'הקוסמת הקטנה', ו'מתחת לירושלים יש עיר'), למבוגרים ('הסתלקותו של, אחריתו של...', 'בחזרה לצוות 4', 'פרות קדושות', 'אגדות האינתיפאדה') וספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי ('טיפול נפשי, מדריך למשתמש', 'פרויד נגד דורה', 'תיאורי-המקרים של פרויד'). פיתחתי את גישת 'האימון הרגשי' ובעקבותיה את מתודת 'החשיבה הרגשית', וכתבתי על כך בספרים 'אימון רגשי', 'מקום בטוח' ו'שיחות עם הנסיך הקטן' (על אימון רגשי ועל טבע האדם). בקרוב יצא לאור ספרי 'חשיבה רגשית'.

שימשתי כמנכ"ל 'הוצאת המוסיקה הישראלית' ו'הסדנה הירושלמית לעיצוב'.

פיתחתי את גישת 'האימון הרגשי', שאינה 'טיפול' אלא דרך-חיים פשוטה ויעילה, המאפשרת זיהוי ושיפור יומיומי של המיומנויות הרגשיות שלנו. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתחתי את הקליניקה הווירטואלית הראשונה בעולם. 

בחמישים השנים האחרונות פיתחתי את 'החשיבה הרגשית', מתודה חדשה לחשיבה המעניקה כלים מעשיים לפיתוח רעיונות. בזכות המתודה לחשיבה רגשית המצאתי משחק חשיבה (טריקסי) שמימן את לימודי באנגליה, כתבתי ספרים רבים, פיתחתי את הקליניקה הווירטואלית הראשונה בעולם ופיתחתי גישות חדשות לטיפול נפשי ולחשיבה. 

אני הבעלים של הוצאת הספרים הישראלית 'ספרים, הוצאה לאור', שבה יצאו לאור תיאורי-המקרים של פרויד, סדרת 'הספריה לפסיכותרפיה' וספרה האחרון של יונה וולך. 

אני הלום-קרב ממלחמת אוקטובר 1973.  


 


Bookmark and Share

מכתבים ממשתתפי סדנאות אימון רגשי

"השהות שלי במהלך כל השבוע, במקום נעים ובטוח, בכפר קטן בבולגריה, לא רחוק מנהר ויער, הייתה חוויה נפלאה אשר ניתקה אותי מעומס חיי היומיום שלי ועטפה אותי באהבה, בנדיבות וברוגע, מלווה כל העת בשמחת הילדים(מלכה).


"זו לא רק התנסות בעוד גישה חדשה או נוספת אלא ממש אימון הפנמה. עבורי זו היתה חוויה מעצימה ומרגשת" (שוש רוטשטיין - מטפלת באמצעות אומנויות). 


"נפלא להתחיל את היום עם הציפורים והתרנגולות בטיול בטבע, להמשיך אותו עם סדנת אימון רגשי בסטודיו המחבק של דרור, להכין ארוחה בריאה, לקנח בסדנה נוספת עם דרור, להאזין לנגינה בפסנתר של בני הבית ולהשתעשע עם הילדים" (ברכה ועידו, מאי 2013). 


"זו היתה חוויה שלא נשכח, ואנו מקווים מאד שיתאפשר לנו לחזור בעתיד למשכן האהבה והשלווה בכפר הקטן בבולגריה(אלי ותמר).


"יום יום קמנו אל גן העדן הקטן בכפר דבורישטה. משהו באוויר הצלול ובאנרגיות המרגיעות סימן לנו שקיבלנו את ההחלטה הנכונה והגענו למקום הנכון והבטוח. החל מגינת הירקות האורגניים, העצים המלבלבים במגוון פריחות צבעוניות ופירות מזמינים, ועד הנהר הזורם שעובר בכפר שכאילו הזמן בו עצר מלכת(דנה ואביה).


"תודה על שבוע חווייתי ומעשיר שבילינו אצלכם. החיבוק המשפחתי, הנוף ואווירת הכפר הוסיפו המון, והיוו השלמה נהדרת לסדנה המאללפת שתרמה לכל אחד מאיתנו בדרכו" (דינה פליטמן).


"זכיתי לשבעה ימים קסומים של שלווה וזמן שנמתח לו בעצלתיים, והיה זמן לכל דבר, לשיחות חולין ושיחות נפש, לארוחות משותפות (ומצוינות), לטיול של אחר צהריים בכפר, טיולים קסומים ביערות, למידה ויצירה" (גזית כהן).


"הסדנה היא מתנה נהדרת שהענקנו לעצמנו אחרי 25 שנות נישואין. כיום, חצי שנה אחרי הסדנה, מתנותיה עדיין עמנו ואת שלמדנו אנחנו חיים ומיישמים באופן יומיומי ולא פוסקים מלהודות" (עידו וברכה).


"הגענו עם ציפיות גבוהות ויצאנו עם תוצאות יוצאות דופן, הרבה מעבר למה שיכולנו לדמות" (אורית מקלר ואיריס קעטבי-נחמני).