לא קל לשוחח עם אנשים זרים על נושאים אישיים ורגישים, גם כשאלו אנשי מקצוע, ואתם ודאי חוששים מן האפשרות שסודותיכם ייחשפו. האימון הרגשי אינו טיפול נפשי, אבל כללי האתיקה החלים על פסיכותרפיסטים נשמרים גם כאן, ובמיוחד חובת הסודיות. 
 
רבים שואלים אותי אם אין סכנה של פריצה לאתר. הרי הטיפול מתנהל בכתב ונשמר בפורום (כלומר, בקליניקה הווירטואלית), וכל מי שיפרוץ לאתר יוכל לקרוא את התכנים הכתובים בו. למרבה ההפתעה, למרות שקיימת אפשרות של פריצה לאתרי אינטרנט, האימון הרגשי באינטרנט בטוח הרבה יותר מן המפגש פנים-אל-פנים. הרי במפגש פנים-אל פנים זהותכם נחשפת כאשר מישהו רואה אתכם נכנסים אל מקום המפגש, בשעה שאיש אינו יכול לדעת שאתם פונים ליעוץ באמצעות האינטרנט. אם מישהו ירצה להאזין לשיחות המתנהלות בקליניקה של פסיכולוג או פסיכותרפיסט, הוא יוכל בקלות רבה להטמין בה מיקרופון, ולהקליט את השיחות, או לפרוץ לקליניקה ולגנוב את הסיכומים של המטפל. הרבה יותר קשה לעשות זאת באינטרנט, משום שנדרש לשם כך ידע טכני ברמה גבוהה במיוחד, ומשום שקשה להשיג מידע שאיש כלל אינו יודע על קיומו (רק המשתתפים במפגש יודעים את הכתובת של הקליניקה הווירטואלית, וגם אם מישהו יצליח לפרוץ לשם הוא כלל לא ידע במה מדובר).
 
כדי להעלות את רמת הסודיות והביטחון בקליניקה הווירטואלית, תוכלו לשנות בכל רגע שתחפצו בכך את הסיסמה האישית שלכם.
 
אל תשכחו, שהקליניקה הווירטואלית שייכת לכם, ותוכלו לבקש בכל רגע שתרצו למחוק את מה שכתוב בה. בנוסף, במקרה שתחששו לכתוב מידע מסוים, תוכלו לשוחח בשיחת אודיו או וידיאו בתוך הקליניקה הווירטואלית, מבלי להשתמש בתוכנות ציבוריות כגון סקייפי הניתנות לציטוט.
 
במחקר מקיף שערכתי בדקתי את הקודים האתיים של איגודי מטפלים רבים בעולם, ובהתאם ניסחתי את הקוד האתי של אתר אימון רגשי).
 
  1. רגש. האימון הרגשי מבוסס על תפיסה חדשה של טבע האדם, שאינה מפרידה בין גוף לנפש, ולמעשה כלל אינה מתייחסת למושג המיסטי נפש, אלא לרגשות בלבד. המושג 'רגש' מוגדר כתגובה פיסית לגירוי מן המציאות. רגשות הם 'הטייס האוטומטי' המדריך את ההתנהגות, ואימון הרגשי נועד לסייע לכם לזהות ולשפר את המיומנויות הרגשיות שלכם.
  2. אימון ותרגול. רק אתם אחראים לתרגול הקבוע של האימון הרגשי, כחלק מדרך-חיים שבה תבחרו, באופן המתאים לכם. במפגשי ההדרכה באתר תוכלו ללמוד כיצד לזהות ולשפר את המיומנויות הרגשיות שלכם, וכיצד לתרגל אותן באופן קבוע.
  3. מקצועיות ומיומנות. עבודתי מושתתת על הידע המקצועי שרכשתי בתחום הפסיכותרפיה, ובמיוחד בתחום האימון הרגשי, אותו יצרתי ופיתחתי במשך שנים רבות. אשתדל להימנע ככל האפשר מהתערבות או מייעוץ בתחום שמחוץ לתחום התמחותי או שאינו רלוונטי לעבודה המשותפת. 
  4. מחויבות לחוק ולקוד האתי. האימון הרגשי אינו 'טיפול', ולכן אינו כפוף לחוק או לכללי-אתיקה כלשהם, ולמרות זאת אני מחויב גם לכללי-האתיקה של איגוד הפסיכותרפיסטים הבריטי (UKCP), שאליו אני משתייך.
  5. פרטיות וסודיות. אני מתחייב לשמור על האנונימיות שלכם, ולהימנע מכל מעשה שעלול לחשוף את פרטיותכם. אני לא אקיים כל קשר עם איש (כולל בני משפחה וחברים) שלכם בנוגע לעבודה המשותפת שלנו, ואשמור על סודיות בכל הנוגע לתכנים שיתגלו במפגש, ולא אעשה במידע זה כל שימוש בפרסומים שאני מפרסם (ולפיכך גם לא אבקש רשות לפרסם חלק מן המידע למטרות כלשהן). אני אתייעץ בנוגע לעבודה שלנו רק במסגרת הדרכה מקצועית, שגם היא מחוייבת לפרטיות ולסודיות. החריגה היחידה מן המחויבות לסודיות תיעשה רק כאשר חוקי המדינה או צווים משפטיים יחייבו זאת, או במקרה של סכנה מיידית לחייכם או לחייו של אדם אחר.
  6. קשר עם לקוחות. אני אמנע ככל האפשר מכל קשר מחוץ למפגש בינינו, גופני או חברתי או עסקי, בזמן המפגשים או לאחר מכן. הקשר שלי אתך מיועד אך ורק לטובתך, ואני אמנע מכל ניצול של הקשר הזה לטובתי, בדרך כלשהי.
  7. התמקדות בלקוחות. אני אמקד את תשומת-הלב ואת עבודתי המקצועית בעבודה המשותפת, ואמנע מרכילות או ביקורת על אנשי מקצוע אחרים. אעשה ככל האפשר כדי להתמקד בעבודה המשותפת ולהימנע מהסטת הדיון או לניתוח של אנשים שאינם נוכחים במפגש.
  בהצלחה,
                          דרור גרין, טיפול נפשי באינטרנט באתר פסייקום