במחקר מקיף שערכתי בעבודת הדוקטורט שלי בדקתי את ההבדלים והדמיון בין מאות גישות שונות לטיפול נפשי. במחקר מצאתי, שהטיפול הנפשי אינו באמת 'טיפול', אלא מצב מיוחד שבו ה'מטפל' יוצר עבור ה'מטופל' תחושה זמנית של מקום בטוח.  בזכות תחושת המקום הבטוח יכול ה'מטופל' להתבונן אל תוך עצמו ולהקשיב לרגשותיו, ולעתים גם לשנות אותם. 

כך גיליתי, שמה שיוצר בנו תחושה של מקום בטוח ומאפשר לנו להתמודד עם חרדת-המוות הטבעית הוא שימוש יעיל במיומנויות הרגשיות שלנו. במקום 'לטפל' ולנסות להשפיע על מטופלי, לימדתי אותם לזהות את המיומנויות הרגשיות שלהם ולשפר אותן בכוחות עצמם, באמצעות תרגול קבוע, וללא תלות במטפלים וביועצים. 

המיומנויות הרגשיות שלנו מאפשרות לנו לזהות את המציאות ולהתמצא בה, ליצור יחסים עם אחרים, להימנע מסכנה וליצור לעצמנו מקום בטוח בכל רגע בחיינו. למרות החשיבות העצומה של המיומנויות הרגשיות מעולם לא לימדו אותנו כיצד להשתמש בהן, ורק מעטים עושים בהן שימוש יעיל. 

האופן שבו אנו עושים שימוש במיומנויות הרגשיות שלנו יוצר את הנרטיב האישי שלנו, שהוא סיפור חיינו או האופי המיוחד לנו. ככל שנתרגל את השימוש במיומנויות הרגשיות נוכל להחזיר לעצמנו את השליטה בסיפור שלנו ולנווט את חיינו טוב יותר.  

בגישת 'האימון הרגשי' שפיתחתי הגדרתי את שבע המיומנויות הרגשיות הבסיסיות, הדרושות לניהול חיים תקינים. האימון הרגשי אינו טיפול נפשי לפתרון משברים, אלא גישה מעשית המשמשת כדרך-חיים המונעת משברים ומאפשרת מיצוי היכולת האישית הטמונה בכל אחד מאתנו.  

'האימון הרגשי' (Emotional Training) הוא דרך יעילה לשיפור יחסים בין-אישיים, זוגיות, הורים וילדים, להתמודדות עם טראומה ועם תהליכי שינוי ולמיצוי יעיל יותר של הכישורים האישיים.  

שיפור המיומנויות הרגשיות אינו 'טיפול' חיצוני, אלא תרגול ואימון יומיומי. אוכל לסייע לכם לעשות זאת באמצעות האינטרנט, בקליניקה הווירטואלית, וגם במפגשים מרוכזים של שבעה ימים בכפר הקטן והיפה שלנו בבולגריה (לזוגות, להורים, לנפגעי טראומה, למנהלים, ועוד). 

תוכלו לשוחח אתי אודות האימון הרגשי והמיומנויות הרגשיות במרחב (פורום) הפתוח לאימון רגשי באתר.  

                                    שלכם,  

                                               דרור גרין, טיפול נפשי באינטרנט באתר פסייקום