האימון הרגשי אינו 'טיפול' או פתרון מהיר לבעיות, אלא דרך-חיים פשוטה ויעילה, שכל אחד יכול ליישם בכוחות עצמו כדי לשפר את חייו, את יחסיו עם אחרים ואת היכולת שלו ליצור לעצמו תחושה של מקום בטוח במציאות המשתנה ואפילו תחושה של אושר.

ניתן ליישם ולתרגל את האימון הרגשי בדרכים שונות, ובספרי 'אימון רגשי', שאת חלקו הראשון תוכלו לקרוא בספריית האתר, תוכלו למצוא דרכים רבות לעבודה-עצמית, שתאפשר לכם לזהות ולשפר את המיומנויות הרגשיות. 

סדנת אימון רגשי: שבעה ימים בכפר בולגרי 

כדי ליישם ביעילות את האימון הרגשי ולהתאים אותו לצרכים המיוחדים שלכם, בתחומים מוגדרים כמו זוגיות, הורות, אהבה, ניהול או התפתחות אישית, תוכלו להצטרף לסדנאות המיוחדות בהם נלמד אתכם לעשות שימוש יעיל במיומנויות הרגשיות שלכם, ונקל עליכם ליישם את התרגול הקבוע.

תוכלו להצטרף אלינו לסדנה זוגית מרוכזת בכפר הקטן שלנו, ליד עיר הספא קיוסטנדיל שבבולגריה, הידועה במעיינות החמים שלה ובמטעי הדובדבנים המקיפים אותה.

אם אתם נזקקים לסדנה שונה המותאמת לצרכיכם, כתבו לי ואנסה למצוא את הפתרון המתאים: drorgreen@gmail.com.

להתראות בסדנאות, 

                                 דרור גרין, טיפול נפשי באינטרנט באתר פסייקום


הכשרת מאמנים רגשיים 

כשם שהאימון הרגשי מאפשר לכל אדם לנהל באופן יעיל יותר את רגשותיו, הוא משמש גם ככלי חיוני לחיים בקהילה. במאה העשרים-ואחת דחקו האינדיבידואליזם הקיצוני והקפיטליזם את חיי הקהילה, ופגעו מאוד בתא המשפתי ובזוגיות. רעיון 'האוטונומיה השיתופית' שפיתחתי, עליו ניתן לקרוא בספר 'מקום בטוח', מאפשר את חידוש הרשת החברתית הלא-וירטואלית, מבלי לפגוע באוטונומיה של כל פרט בקהילה. 

תוכניות ההכשרה הדו-שנתיות שפיתחתי מיועדות למי שאינו רוצה להיכנע לעבדות המודרנית, ומבקש להחזיר לעצמו את האחריות לחייו. התוכניות הדו-שנתיות מתאימות למי שרוצה להתנסות באופן מעמיק בדרך החדשה הזו כדי לשפר את חייו, לחזק את הזוגיות שלו ואת הרשת החברתית בה הור חי ולממש את יכולותיו, וגם למי שרוצה לרכוש התמחות באימון הרגשי ולעסוק בכך כמקצוע וכדרך-חיים. 

תוכנית דו-שנתית ליזמים חברתיים 

החיים בעולם הקפיטליסטי-תחרותי קשים ושוחקים, וצעירים רבים המתחילים את חייהם בעולם המערבי יודעים שיתקשו להשיג עבודה קבועה, לקנות דירה, לרכוש ביטוח רפואי ולזכות בתוכנית פנסיה סבירה. 

התוכנית הדו-שנתית ליזמים חברתיים מתמקדת בדרכים למימוש רעיון האוטונומיה השיתופית בהקמת ישובים קהילתיים, קיבוצים עירוניים וגם צורות שיתוף חדשות המותאמות לכל סביבה חברתית ואנושית. 

במהלך התוכנית יקימו עשרת המשתתפים בתוכנית, כל אחד באזור מגוריו, 'מטבח קהילתי', שהוא מודל פשוט ויעיל להקמת קהילה חדשה, וגם דרך פשוטה ומהירה לשקם את הפעילות האנושית הקדומה ביותר: מפגש של סיפור והקשבה. 

תוכנית דו-שנתית למאמנים רגשיים לזוגיות 

זוגיות טובה היא תנאי לחיים מאושרים ולבריאות גופנית, והיא מאריכה את חיינו בכעשר שנים. בסדנאות שאנחנו עורכים אצלנו בכפר ('שבעה ימים בבולגריה') אנחנו מארחים את הזוג בדירת האירוח הצמודה לביתנו ומשתפים את שני בני-הזוג בחיינו מבוקר ועד לילה. 

במשך ההתנסות המשותפת אנחנו מלמדים את בני-הזוג כיצד ליישם את עקרונות האימון הרגשי (שבע המיומנויות הרגשיות) בחייהם, באמצעות סימולציות המותאמות במיוחד לכל זוג שאנחנו מארחים. מצאנו שהדרך הזו, שהיא דרך הלימוד הטבעית, כפי שילדים לומדים לפני שהם נשלחים לבית-הספר, יעילה יותר מכל טיפול זוגי. 

התוכנית הדו-שנתית למאמנים רגשיים לזוגיות מיועדת לחמישה זוגות שבמשך שנתיים יישמו את תורת האימון הרגשי בחייהם, וילמדו לסייע לזוגות האחרים המשתתפים בסדנה. הזוגות שיסיימו את הסדנה יוכלו להנחות סדנאות אימון רגשי לזוגות ולהפוך זאת למקצוע מרכזי או להתמחות נוספת על זו שכבר יש להם. 

סדנת 'מבשלים שיתוף' להיכרות עם רעיון 'המטבח הקהילתי' 

המטבח הקהילתי הוא דרך מהירה וקלה ליישם את עקרונות האימון הרגשי והאוטונומיה השיתופית להתמודדות עם הבדידות האנושית בחברה הקפיטליסטית-תחרותית, עם התפוררות הקהילות המסורתיות ועם הקונפליקטים החברתיים בחברה המערבית. 

המטבח הקהילתי הוא מקום מפגש שבו מבשלים ואוכלים יחד, ובאמצעות השיתוף בבישול ובאכילה גם מדברים ויוזמים קשרים חברתיים ופעילויות נוספות. המטבח הקהילתי יוצר מקום מפגש חברתי בקהילות עירוניות, הזדמנות ליצירת נטוורקינג לקבוצות בעלות מכנה-משותף, מקום להידברות בין קהילות יריבות (מהגרים, יהודים-ערבים, דתיים-חילוניים), דרך לשיקום קהילות בתהליכי שינוי (קיבוצים, כפרים בובלגריה) וגם מקום מפגש ליצירת קהילות חדשות (קיבוץ עירוני, כפר אקולוגי, קבוצת יוצרים). 

המטבח השיתופי הוא הפרויקט שכל אחד ממשתתפי התוכנית הדו-שנתית ליזמים חברתיים יממש במהלך התוכנית, בתמיכתנו ובתמיכה ההדדית של שאר המשתתפים. 

סדנת 'מבשלים שיתוף' היא סדנת היכרות של שבעה ימים, אצלנו בכפר הבולגרי, למי שמבקש להשתתף בתוכנית הדו-שנתית, שבמהלכה יוכל להתוודע לאימון הרגשי ולרעיון האוטונומיה השיתופית, וגם להתנסות בפועל במטבח השיתופי שסביבו תתקיים הסדנה. 

הסדנה מיועדת גם למי שרוצה להתנסות ברעיון המטבח השיתופי וליהנות מבישול ואכילה, סיפור והקשבה, המשולבים בחיי הכפר הבולגרי. 


אתם מוזמנים לקרוא את התוכניות המפורטות לתוכנית הדו-שנתית ליזמים חברתיים, את התוכנית הדו-שנתית למאמנים רגשיים לזוגיות וגם את תוכנית סדנת 'מבשלים שיתוף'. 

לפרטים נוספים תוכלו לכתוב אלי: drorgreen@gmail.com

או להתקשר אלינו למספר הטלפון הישראלי שלנו: 073-2248404

להתראות בתוכניות ההכשרה, 

דרור גרין, טיפול נפשי באינטרנט באתר פסייקום