קהילה שיתופית בכפר בולגרי

סדנת היכרות

בהנחיית ד"ר דרור גרין

שבעה ימים של סדנת אימון רגשי להתנסות ברעיון הקהילה החדשה, אוטונומיה שיתופית ומטבח קהילתי

6-13 באוגוסט 2018

את מועדי כל הסדנאות לשנת 2018 תמצאו למטה

  

אנו חיים בעידן של אי-וודאות וחוסר יציבות, עידן של קפיטליזם קיצוני, התגברות הגזענות ושנאת-הזרים, עידן של בדידות, שאין בו ערבות-הדדית, חיי קהילה ומשפחה ותחושת ביטחון. 

קצב החיים המהיר והאינטנסיבי, והתרבות הקפיטליסטית ההיררכית והתחרותית שחקו את המפגש הבין-אישי והפכו אותנו לבודדים יותר. אלפי קהילות חדשות מחפשות דרך לחיים מסוג אחר, אך לא קל להקים קהילה או להצטרף לקהילה חדשה. המטבח הקהילתי הוא דרך פשוטה להתוודע לרעיון 'האוטונומיה השיתופית', והוא מאפשר לנו לשוב ולהתחבר זה לזה, לתמוך זה בזה ולהרגיש בטוחים יותר בעולם המשתנה במהירות.  

הקהילה החדשה בבולגריה מיועדת לחושבים עצמאיים (יוצרים, מטפלים, אנשיי הייטק, יזמים חברתיים) הרוצים להצטרף לדרך חדשה, לא תחרותית ולא קפיטליסטית, המאפשרת חיים שלווים וצנועים בחיק-הטבע הקסום בכפר בולגרי, על גדת הנהר. הסדנה מיועדת למי שרוצה להתנסות ברעיון הקהילה החדשה, ולבדוק את האפשרות להצטרף אליה (וגם למי שרוצה רק להתנסות ברעיון הקהילה החדשה). בסדנה אציג בפניכם את רעיון האוטונומיה השיתופית, המאפשרת שיתוף במשאבים ללא התערבות בחיי הפרט, ומבוססת על גישת האימון הרגשי שפיתחתי, ואת המטבח הקהילתי המשמש כמקום מפגש ומוקד לשיתוף. בשבעת ימי הסדנה נתנסה בעבודת האימון הרגשי, נפתח את רעיון הקהילה החדשה, נבשל ונאכל יחד, נשיר ונטייל ונכיר את החיים בכפר הבולגרי. 

סדנת האוטונומיה השיתופית היא הזדמנות להכיר דרך חיים חדשה, בסביבה נעמימה, ולגלות שבסביבה תומכת אפשר גם להגר בקלות לארץ אחרת. במשך שבעה ימים נבשל ביחד, נאכל ביחד, נלמד זה מזה ונלמד זה את זה, נשתף זה את זה בחיינו ונחשוב יחד על הדרך להקים קהילה חדשה המבוססת על תמיכה ושיתוף. 

"שבעה ימים בבולגריה בכפר שבו החיים נעצרו לטובת האדם, הטבע והחי - הלב עדיין שם" (מירה צוקרמן). 

במהלך הסדנה נפגוש גם את שכנינו בכפר הבולגרי, את אורח החיים בכפר ואת האומנויות המקומיות שנשתמרו בחיי הכפר. 

נתוודע אל התרבות הבולגרית מכניסת האורחים ואל התהליך המעשי של הגירה לבולגריה ובניית בית חדש (הסדנה אינה מיועדת למי שמחפש השקעות נדל"ן). 


שבעה ימים של אוטונומיה שיתופית 

סדנת המטבח הקהילתי מתקיימת בכפר בולגרי קטן, בין עצי הפרי לגן-הירק, בחיק הטבע, והיא מיועדת לשישה עד עשרה משתתפים. 

הסדנה מיועדת לקבוצה של 6-10 אמנים ויוצרים הרוצים לשנות את חייהם, להגר מישראל ולהצטרף לקהילה חדשה שתקים כפר אמנים ותתקיים בצניעו ובשיתוף בסביבה יצירתית ותומכת. 

כל אחד משבעת ימי המפגש יוקדש לאחת משבע המיומנויות הרגשיות, וליישום שלה בחיי היומיום בקהילה שיתופית. 

כחלק מן ההתנסות במטבח הקהילתי נבשל ונאכל יחד, נתוודע לחיים בחיק-הטבע, כשהגינה מספקת את רוב צרכי התושבים. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

"אני יוצאת מכאן חכמה יותר, בלב ובנפש, ולוקחת אתי דוגמא נהדרת להמשך" (עירית חכם). 

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט. בספר 'מקום בטוח' אפשר לקרוא על היישומים החברתיים של האימון הרגשי. מבוא לאימון הרגשי אפשר לקרוא בספר 'שיחות עם הנסיך הקטן'. 

סדר-היום 

בכל בוקר אאסוף אתכם מן המלון לאחר ארוחת-הבוקר. את המפגש הראשון נקיים מדי פעם במעיינות הבריאות החמים בעיר או בחיק-הטבע, ליד הנחל, על ההר או ליד הנהר. 

לאחר מכן ניפגש בסטודיו שלי בכפר למפגש של כשעתיים, שבו אציג את האימון הרגשי והמיומנויות הרגשיות, ובאמצעות סימולציות ושיחה נמחיש את הדברים. 

אחר-כך נכין ונאכל יחד את ארוחת-הצהרים. 

לאחר ארוחת-הצהרים ננוח, נטייל בכפר ונכיר את תושביו. 

אחר-הצהרים ניפגש שוב בסטודיו שלי למפגש של שעתיים, לשיחה והתנסות. המפגשים כוללים דינמיקה קבוצתית, אבל ללא לחץ לחשיפה, וכל אחד משתתף בדרך המתאימה לו. 

לאחר מכן נכין יחד את ארוחת-הערב, נאכל ביחד, ונדבר. 

לעתים נשלב הליכה בכפר ומחוץ לכפר, וגם מפגש עם אנשי הכפר ודרך-החיים שלהם, המזכירה עידן שכבר נשכח.

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 


אימון רגשי 

מרגע היוולדנו אנחנו לומדים ומתפתחים. אנחנו לומדים ללכת, לדבר, ולאט לאט אנחנו רוכשים מיומנויות שונות המאפשרות לנו להיות עצמאיים. אבל איש מעולם לא לימד אותנו לעשות שימוש במיומנויות הרגשיות שלנו, שהן התוכנה המפעילה את מוחנו ומאפשרת לנו להתאים את עצמנו למציאות. 

האימון הרגשי הוא מתודה מהפכנית, המאפשרת לנו לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלנו ולשפר אותן באופן קבוע באמצעות תרגול יומיומי. זוהי דרך-חיים המאפשרת לכל אחד לנהל את רגשותיו, לממש את יכולותיו וליצור קשרים המבוססים על אמפתיה ושיתוף. האימון הרגשי הוא גם דרך לחידוש החיים הקהילתיים וליצירת רשת חברתית לא וירטואלית. 

הספר 'אימון רגשי' הוא מדריך מעשי לניהול רגשות, והוא מציע דרך פשוטה ויעילה לזיהוי ולשיפור יומיומי של שבע המיומנויות הרגשיות. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה." (פרופ' חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים 'שיקום הסמכות ההורית', 'השטן שבינינו'. 'פחדים של ילדים' ועוד).  

אוטונומיה שיתופית 

האימון הרגשי מציע כלים לשיפור המיומנויות הרגשיות והחברתיות, והאוטונומיה השיתופית היא דרך להתמודדות חדשה עם הבדידות ועם חוסר האונים הכלכלי, דרך שאינה דורשת מהפיכה חברתית וניתן לממש אותה כבר עתה, בקבוצות קטנות. 

רעיון האוטונומיה השיתופית מציע תחליף לתפיסת העולם ההיררכית השלטת בתרבות המערבית באלפיים השנים האחרונות, ואשר באה לידי ביטוי בתפיסות קיצוניות כדוגמת הקומוניזם הטוטליטרי המשעבד את הפרט לקבוצה או הקפיטליזם והאינדיבידואליזם הקיצוני שחיסלו את חיי הקהילה. 

האוטונומיה השיתופית משלבת את היתרונות שבחיי שבט משפחתי או קהילה קטנה המספקת תמיכה ותחושה של מקום בטוח לחבריה, עם שמירה על האוטונומיה האישית של כל אחד מן החברים (כלומר ללא כפיה של קבוצה שלטת), המאפשרת לו להיות אחראי על חייו ולהתאים את עצמו בגמישות לעולם המשתנה במהירות במאה העשרים-ואחת. 

"זו חוויה מעצימה ומחבקת... שפע של נדיבות, חום אנושי, רגישות עצומה ואהבה" (רוחלה זיו). 

האוטונומיה השיתופית מבוססת על קיומן של קהילות קטנות ועצמאיות, המתנהלות ללא היררכיה שלטונית ומקיימות ביניהן קשרי תמיכה ושיתוף.  

הספר 'שיחות עם הנסיך הקטן' מציג את הנחות היסוד של האימון הרגשי ושל האוטונומיה השיתופית, והספר 'מקום בטוח' מציג את האפשרות ליישם את האוטונומיה השיתופית בחיינו. 


מטבח קהילתי 

מטבח קהילתי הוא דרך פשוטה ומהירה ליצירת קהילה המבוססת על רעיון האוטונומיה השיתופית. זהו מקום מפגש שבו המשתתפים מבשלים יחד, אוכלים יחד, ומשתפים זה את זה בסיפוריהם האישיים. 

משתתפי הסדנה שירצו להצטרף להקמת קהילה חדשה בבולגריה יוזמנו להקים ולשפץ יחד בית שישמש כמטבח קהילתי ומרכז קהילתי, ובו יוכלו להתארח בכל עת, להיפגש, וגם לסייע זה לזה במעבר לארץ חדשה. 

הזמן, המיקום והמחיר

הסדנה תיפתח עבור כל קבוצה של 6-10 משתתפים המעוניינים להצטרף. 

מועדי הסדנאות: 6-13 באוגוסט, 16-23 בספטמבר, 5-12 באוקטובר, 19-26 באוקטובר, 4-11 בנובמבר, 18-25 בנובמבר. 

הסדנה מתקיימת בכפר בולגרי קטן ויפה, לא רחוק מן העיר קיוסטנדיל, 80 קילומטרים מסופיה, בירת בולגריה. המשתתפים ילונו במלון ביתי מיוחד ויפה, בכפר סמוך. 

אזור קיוסטנדיל הוא מרכז עצי הפרי של בולגריה (במיוחד דובדבנים), והוא עשיר בנחלים ונהרות, הרים, ומעיינות בריאות חמים שהרומאים גילו לפני אלפיים שנה. 

אני אאסוף אתכם משדה-התעופה בסופיה, בירת בולגריה, ואדאג לכל צרכיכם במשך כל ימי הסדנה, עד שאחזיר אתכם לשדה-התעופה בסיום הסדנה. 

התשלום: 1200 יורו, כולל סדנה, הסעות משדה-התעופה ובחזרה, ואירוח מלא (כולל ארוחות צמחוניות) בחדר ליחיד (ואינו כולל את הטיסה ואת הביטוח הרפואי). 

בזמן ההרשמה יש להפקיד מקדמה (200 יורו) שלא תוחזר עבור שריון מקום בסדנה וחדר במלון. 

להרשמה כתבו אלי: drorgreen@gmail.com

או התקשרו לטלפון ישראלי:  073-2248404 או לווטסאפ: 00359-888-306092 


 ד"ר דרור גרין

נולדתי בירושלים, 1954, ואני מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדינו בתשע השנים האחרונות. ניהלתי את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימדתי פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

סיימתי דוקטורט ותואר שני בפסיכותרפיה בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה). שימשתי כמנכ"ל 'הוצאת המוסיקה הישראלית' ו'הסדנה הירושלמית לעיצוב', והמצאתי את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ואני מנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתחתי את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

אני הלום-קרב ממלחמת יום-הכיפורים. 

ד"ר לפסיכותרפיה, מוסיקאי, סופר ומאייר. חיברתי יותר מחמישים ספרים לילדים, למבוגרים וגם ספרי שירה וספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי: 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש''פסיכותרפיה ממבט אחר', 'פרויד נגד דורה' ו'תיאורי-המקרים של פרויד'. הספר 'אימון רגשי' יצא לאור בשנת 2011, הספר 'שיחות עם הנסיך הקטן' יצא לאור בשנת 2014, הספר 'מקום בטוח' יצא לאור בשנת 2015.


Bookmark and Share

מכתבים ממשתתפי הסדנאות

"השהות שלי במהלך כל השבוע, במקום נעים ובטוח, בכפר קטן בבולגריה, לא רחוק מנהר ויער, הייתה חוויה נפלאה אשר ניתקה אותי מעומס חיי היומיום שלי ועטפה אותי באהבה, בנדיבות וברוגע, מלווה כל העת בשמחת הילדים(מלכה). 
 
"זו לא רק התנסות בעוד גישה חדשה או נוספת אלא ממש אימון הפנמה. עבורי זו הייתה חוויה מעצימה ומרגשת(שוש רוטשטיין - מטפלת באמצעות אומנויות). 
 
"נפלא להתחיל את היום עם הציפורים והתרנגולות בטיול בטבע, להמשיך אותו עם סדנת אימון רגשי בסטודיו המחבק של דרור, להכין ארוחה בריאה, לקנח בסדנה נוספת עם דרור, להאזין לנגינה בפסנתר של בני הבית ולהשתעשע עם הילדים(ברכה ועידו, מאי 2013). 
 
"זו היתה חוויה שלא נשכח, ואנו מקווים מאד שיתאפשר לנו לחזור בעתיד למשכן האהבה והשלווה בכפר הקטן בבולגריה(אלי ותמר). 
 
"יום יום קמנו אל גן העדן הקטן בכפר דבורישטה. משהו באוויר הצלול ובאנרגיות המרגיעות סימן לנו שקיבלנו את ההחלטה הנכונה והגענו למקום הנכון והבטוח. החל מגינת הירקות האורגניים, העצים המלבלבים במגוון פריחות צבעוניות ופירות מזמינים, ועד הנהר הזורם שעובר בכפר שכאילו הזמן בו עצר מלכת(דנה ואביה). 
 
 
"תודה על שבוע חוויתי ומעשיר שבילינו אצלכם. החיבוק המשפחתי, הנוף ואווירת הכפר הוסיפו המון, והיוו השלמה נהדרת לסדנה המאלפת  שתרמה לכל אחד מאיתנו בדרכו(דינה פליטמן). 
 
"זכיתי לשבעה ימים קסומים של שלווה וזמן שנמתח לו בעצלתיים, והיה זמן לכל דברף לשיחות חולין ושיחות נפש, לארוחות משותפות (ומצוינות), לטיול של אחר צהריים בכפר, טיולים קסומים ביערות, למידה ויצירה.(גזית כהן). 
 
"הסדנה היא מתנה נהדרת שהענקנו לעצמנו אחרי 25 שנות נישואין. כיום, חצי שנה אחרי הסדנה, מתנותיה עדיין עמנו ואת שלמדנו אנחנו חיים ומיישמים באופן יומיומי ולא פוסקים מלהודות(אורי ושרון עברי). 
 
 
"הגענו עם ציפיות גבוהות ויצאנו עם תוצאות יוצאות דופן, הרבה מעבר למה שיכולנו לדמות(אורית מקלר ואיריס קעטבי-נחמני). 
 

מועדי סדנאות 2018

6-13 באוגוסט 2018 (מיום שני עד יום שני)

16-23 בספטמבר (מיום ראשון עד יום ראשון)

5-12 באוקטובר (מיום שני עד יום שני)

19-26 באוקטובר (מיום שני עד יום שני)

4-11 בנובמבר (מיום ראשון עד יום ראשון)

18-25 בנובמבר (מיום ראשון עד יום ראשון)