אימון רגשי
בתיקיית אימון רגשי תוכלו לצפות בסרטים העוסקים ברגשות, באמפתיה ובכל מה שקשור באימון רגשי.

 
 
סרט המתאר כיצד סיפור המבטא רגשות יוצר שפה משותפת בלתי-אמצעית. הסרט מדגים את המיומנות הרגשית של יצירת שפה משותפת, בהתאם לתורת האימון הרגשי.

 
 
אירוע מיוחד במינו אירע בהפסקת האש של חג-המולד במלחמת העולם הראשונה, בשנת 1914. חיילי הצבא הבריטי והצרפתי שמעו את החיילים הגרמנים שמעבר לקו החזית שרים את שירי חג-המולד בגרמנית, והצטרפו אליהם בשפתם. אחר-כך חצו חיילים משני הצדדים את קו הפסקת האש וצעדו זה לעומת זה, נפגשו, התחבקו, והחליפו ביניהם מתנות. לאחר מכן נמשכה המלחמה עוד ארבע שנים. המקרה הזה הוא עדות ליכולת האמפתית הטבועה בנו מלידה.    

 
 
סרט אנימציה תמים ויפה מדגים את חשיבותה של האמפתיה ככלי מרכזי ביחסים בין בני אדם, כלי המונע אלימות וקונפליקטים ומאפשר שיתוף פעולה. הסרט מציג את המסקנה המוסרית שניתן לגזור מתורת האימון הרגשי. 
     
 
 
סרט על סטיבן ג'פסון, בן 72, פרופ' לקרמיקה בגימלאות, שמאמין שחיים בריאים הם חיים של משחק, באמצעות הפעלת הגוף בכל שעות היום. זו הדגמה נהדרת של תרגול יומיומי של מודעות רגשית, שהיא המיומנות הרגשית הראשונה. 
     
 
 
זו הרצאה ב'טד' של חוואי תאילנדי שהקים חוה אורגנית ומציע לנו להתבונן סביבנו ולגלות שהחיים פשוטים, קלים, ונפלאים, בתנאי שלא נסבך אותם. הבחירה בחיים קלים ופשוטים מדגימה את אפשרות השימוש המעשי בתורת האימון הרגשי. 
 

 
 
סרט אנימציה המתמצת את ספרו המהפכני של ג'רמי ריפקין, 'הציוויליזציה האמפתית', ומציג בדרך חדשה וחכמה את התפתחות הציוויליזציה האנושית. ספרו של ריפקין מאשש את הנחות-היסוד של תורת האימון הרגשי. 

 
 
הפסיכולוג דן גילברט, שחיבר את הספר 'נכשלים באושר', מציע בהרצאה ב'טד' תפיסה חדשה של האושר האנושי, ואינו מבחין בין 'אושר' אותנטי לאושר 'סינטתי'. הוא טוען שאנחנו יכולים לבחור באושר, ותפיסה זו מתאימה לתורת האימון הרגשי, המציעה כלים מעשיים לאושר. 

 
 
חוקרת המוח טלי שרות, שחיברה את הספר 'ההטיה האופטימית', מספרת בהרצאה ב'טד' על הרמאות של המוח, שמפרש באופן אופטימי את העתיד הפרטי שלנו. המחקר שערכה במעבדה אותה היא מנהלת באוניברסיטה בלונדון, מגלה את הנטיה האופטימית של המוח, המסתירה מאתנו את הצפוי לנו. תוצאות המחקר מתאימות גם להנחות היסוד של תורת האימון הרגשי, המסבירות את הצורך בהטיה כזו. 

 
 
בסרט קצר מספרת ניצולת שואה בת 109 על האופטימיות ואהבת החיים שלה, שבזכותם הגיעה לגילה המופלג. אלו המיומנויות הרגשיות שניתן לשכלל ולפתח באמצעות האימון הרגשי. 
 

 
 
החוקר פראנס דה-ואאל מקדיש את מאמציו לחקר האמפתיה אצל בעלי-חיים, ומגלה את המשותף בינינו לבין בעלי-החיים הקרובים אלינו. 
 

 
 
אנחנו בטוחים שאנחנו יצורים רציונליים, ומאמינים במה שאנחנו רואים. אבל המוח שלנו מטעה אותנו שוב ושוב, ומאפשר לנו להתמקד במה שאנחנו מחפשים ולהתעלם מכל שאר הגירויים המסיחים את דעתנו. הסרטון הקצר הזה מדגים איך פועלים קוסמים, העושים שימוש בהטעיה של המוח שלנו. 
 
 
סרטה המיוחד של שירה חיימוביץ, בפרויקט הגמר לכיתה י"ב בבית-הספר לאמנויות, מתבונן בחיים ובמוות מנקודת מבט מקורית ובוגרת. 
 
 
 
 
 
בין שליש למחצית האוכלוסיה מופנמים, אך התרבות המערבית מטפחת דווקא את המוחצנים, ולא מספקת מקום בטוח למופנמים. סוזן קיין כתבה על כך בספר 'שקט: כוחם של המופנמים בעולם שלא יודע להפסיק לדבר', והיא מספרת על כך בהרצאה ב'טד'. 
 
 
 

כלי כריסטיאנסן מציע, בהרצאה ב'טד', לא למדוד את חיינו בהתאם להיררכיה של מעמד או כסף או רכוש, אלא על-פי מה שתרמנו לאחרים. בלי להיות מודע לכך הוא מתייחס ל'גן האמפתי', הטבוע בנו מלידה. 
 
 
 

אלינור לונגדן שמעה בתוכה קולות לא נעימים, ואובחנה כסכיזופרנית. בהרצאה ב'טד' היא מספרת כיצד למדה לזהות את הקולות הפנימיים כביטוי לרגשות מדוכאים הקשורים בטראומות שחוותה, וכיצד למדה לחיות אתם בשלום, לסיים בהצטיינות תואר שני בפסיכולוגיה ולסייע לאחרים. תפיסה חדשה זו של זהות עצמית מקבילה לתורת האימון הרגשי, כפי שהצגתי בפרק האחרון של הספר: תיאטרון-החייים. 
 
 
ראיון עם ד"ר ארנון רולניק 
ד"ר ארנון רולניק משוחח עם דרור גרין על אימון רגשי ועל התפיסה החדשה של טבע האדם. 
 
<cke:param name="flashvars" value="mp3=http://pod.icast.co.il/2806dd72-9d24-4f6e-80e5-ef96395e0ff1.icast.mp3&IndexID=488138&name=ד" ר="" דרור="" גרין="" ואימון="" רגשי"="">
 
 
 
                                                                                                      צפיה מהנה